Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Uppstartsmöte mellan systemleverantörer och myndigheter

September 5, 2019 @ 13:00 - 16:00

Nu startar vi en ny arbetsgrupp!

Sverige har en digitaliseringsstrategi där målet är att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Offentliga myndigheter t.ex. Skatteverket vill förenkla vardagen för små och medelstora genom att använda data, digitalisering och öppna API:er. Men allt det här behöver växa fram genom samverkan och vi på NEA ser vi ett behov av ett forum där systemleverantörer och myndigheter har en dialog för att bygga framtidens digitaliserade ekosystem.

Nordic Smart Government

I norden samarbetar man inom initiativet Nordic Smart Government där man har som vision att förenkla vardagen för små och medelstora nordiska företag samtidigt som man skapar tillväxt genom att använda data, digitalisering och automatisering mer effektivt och innovativt. Målet är att 2027 ha skapat ett digitalt ekosystem för finansiell information. I ekosystemet utbyter små och medelstora företag i realtid och på ett säkert sätt ekonomisk data mellan varandra och med myndigheter

I Sverige genomförs arbetet i en nära myndighetssamverkan mellan Bolagsverket, Skatteverket och Statistiska centralbyrån men man behöver arbeta i dialog och i samverkan med centrala och relevanta aktörer.

Nu bjuder NEA tillsammans med projektet Nordic Smart Government (Bolagsverket m.fl.) in till det första uppstartsmötet den 5:e september för att vara den neutrala plattform där samverkan och utbyte kan ske.

Syftet med uppstartsmötet är att dels skapa en större förståelse om Nordic Smart Government och vilken påverkan det kan få för berörda intressenter samt dels att tillsammans planera formerna för framtida utveckling och samverkan.

När: 190905 kl. 13-16
Var: Skatteverket, Solna Strandväg 22

Anmälan: Anna Amgren, Koordinator NEA, 0709-716 222, anna.amgren@nea.nu

Details

Date:
September 5, 2019
Time:
13:00 - 16:00

NEA - Nätverket för Elektroniska Affärer, kansli@nea.nu, Tel: 08-55606140
c/o Föreningshuset, Virkesvägen 26, 120 30 Stockholm

© 2017 NEA – Nätverket för Elektroniska Affärer.